Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ > Με ονόματα παγκόσμιας κλάσης το φετινό Santorini Experience

Με ονόματα παγκόσμιας κλάσης το φετινό Santorini Experience

Το ενδιαφέρον και τις συμμετοχές πολλών επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών θα συγκεντρώσει για μία ακόμα φορά το Santorini Experience, η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού που πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Σαντορίνη, στις 5-7 Οκτωβρίου.

Το κυρίως αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος το πρωί του Σαββάτου 6/10 και αγώνα κολύμβησης το πρωί της Κυριακής 7/10.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6/10, οι εκκινήσεις των διαδρομών τρεξίματος 15 χλμ και 10 χλμ θα δοθούν ταυτόχρονα στις 08:15 το πρωί, ενώ η διαδρομή των 5 χλμ “Αριστείδης Αλαφούζος” στις 11:00 το πρωί. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού για όλες τις διαδρομές, απότελεί το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία.

Την Κυριακή 7/10, η δράση μεταφέρεται στην καλντέρα. Οι κολυμβητές θα νιώσουν την εκρηκτική ατμόσφαιρα του ηφαιστείου με την επιβλητική θέα του νησιού μπροστά τους! Η εκκίνηση της κολυμβητικής διαδρομής του 1.5 μιλίου (2.4 χλμ) by Vikos θα δοθεί στις 10:00 το πρωί από το ηφαίστειο, με τερματισμό το παλιό λιμάνι των Φηρών. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Το “παρών” θα δώσει και φέτος ο σπουδαίος Ούγγρος κολυμβητής Άτιλα Μανιόκι, που διαπρέπει σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και μέλος της International Marathon Swimming Hall of Fame (IMSHOF). Μαζί του για πρώτη φορά θα κολυμπήσει η Βρετανίδα κολυμβήτρια Jazz Carlin, κάτοχος δύο αργυρών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η συμμετοχή των δίδυμων Ελλήνων της διασποράς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, του Γιώργου και Τίμου Σκοτάδη.

Οι εγγραφές στην κολύμβηση και το τρέξιμο συνεχίζονται αποκλειστικά στο κατάστημα του επίσημου χορηγού της διοργάνωσης Alafouzos Sport στα Φηρά. Από εκεί θα μπορούν και οι συμμετέχοντες αθλητες να παραλαμβάνουν τους αριθμούς τους, από την Πέμπτη 4/10 έως το Σάββατο 6/10, ώρες 09:00-21:00. Εναλλακτικά, οι συμμετέχοντες στο τρέξιμο θα μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς μία ώρα πριν την εκκίνηση της διαδρομής τους το Σάββατο, από το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία και οι συμμετέχοντες στην κολύμβηση μία ώρα πριν την εκκίνηση της δικής τους διαδρομής την Κυριακή από το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις

Παράλληλα με το αμιγώς αθλητικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, την Παρασκευή 5/10 και το Σάββατο 6/10 θα τρέχουν και άλλες εκδηλώσεις στο νησί.

Την Παρασκευή 5/10, στις 12:00, η Samsung (ως επίσημος χορηγός τεχνολογίας) σε συνεργασία με το κατάστημα Κωτσόβολος Σαντορίνης θα πραγματοποιήσουν στη συνεδριακή αίθουσα του ΔΑΠΠΟΣ ενημερωτική εκδήλωση προς τους ξενοδόχους του νησιού με θέμα: “Η Κωτσόβολος και η Samsung σας παρουσιάζουν το ξενοδοχείο του μέλλοντος”, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα οφέλη της τεχνολογίας στον κλάδο τους.

Θα ακολουθήσουν μια σειρά σεμιναρίων και προπονήσεων, ανοιχτών για το κοινό, επίσης στις εγκαταστάσεις του ΔΑΠΠΟΣ, από τις 13:00 έως τις 17:00.

Το Σάββατο 6/10, στο προαύλιο του κλειστού γυμναστηρίου, ο ΔΑΠΠΟΣ έχει προγραμματίσει στις 19:15 παρουσίαση χορευτικών από το διεθνές χορευτικό σχήμα Σαντορίνης “Σταματίνα Ξιάρχου” & τον σύλλογο Ποντίων Επταμύλων Σερρών “Οι Ακρίτες”. Στις 20:00 θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα C:Real.
Δείτε εδώ αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα.

Πρακτικές πληροφορίες

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και μεταφορά των συμμετεχόντων στα σημεία εκκίνησης των διαδρομών τρεξίματος το Σάββατο στην Οία και της κολυμβητικής διαδρομής την Κυριακή στο παλιό λιμάνι των Φηρών, η DNA Travel, θα πραγματοποιήσει τα ακόλουθα δρομολόγια:

Σάββατο 6/10
– Από Περίσσα (Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού) στις 05:45 και 07:45 με στάση στα Φηρά (έναντι παλιού κέντρου υγείας) στις 06:30 και 08:30 αντίστοιχα, με προορισμό την Οία (εργοστάσιο αφαλάτωσης).

– Επιστροφή από Οία για Φηρά και Περίσσα στις 12:30.
Κυριακή 7/10

– Από Περίσσα (Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού) στις 08:00 για Φηρά. Η μεταφορά των κολυμβητών προς το ηφαίστειο ξεκινά στις 09:30 από το παλιό λιμάνι.

– Από Φηρά (έναντι παλιού ΚΥ) στις 14:00 για Αθηνιό.

Δείτε περισσότερες προσφορές που αφορούν στη διοργάνωση εδώ

Νέα καινοτόμα συνεργασία

Η εταιρία LUANVI, ηγετική δύναμη στο χώρο της αθλητικής ένδυσης και αξεσουάρ στην Ισπανία, που διακρίνεται και στο χώρο των δρομικών events, παρέχοντας technical shirts και αθλητικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας για περισσότερες από 40 μεγάλες διοργανώσεις ετησίως, θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με το Santorini Experience. Συγκεκριμένα ως επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού της διοργάνωσης θα προσφέρει το ειδικό τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Χορηγοί-υποστηρικτές-συνεργάτες

Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας: Samsung
Επίσημος Αερομεταφορέας: Ryanair
Επίσημος Προμηθευτής Αθλητικού Υλικού: Luanvi
Επίσημοι Χορηγοί: Ford Motor Ελλάς, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», Blue Star Ferries, Alafouzos Sport, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa
Επίσημοι Υποστηρικτές: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aqua Vista Hotels, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης, Avance Rent A Car
Επίσημος Συνεργάτης Μεταφορών: DNA Travel
Strategic Partner: National Geographic
Αρωγοί: Lifeguard Patrol, Assyrtico Wine Restaurant Café, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Mediterranean Dive Club, Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Χορηγοί Φιλοξενίας: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aqua Vista Hotels, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Canaves Oia, Santo Houses, West East Suites, Desiterra Luxury Suites & Villas, 270 Oia’s View, Central Fira Hotel, Fanouris Condo, Monolithia, Casa Iphigenia, Sienna Resort, Esperas Santorini, Loizos Stylish Residencies
Επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο: VitaNTravel

Το “Santorini Experience” αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

AtlanteaΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien