Aigaio365 > SPORTS > Κέρδισε τις εντυπώσεις το 1ο Sifnos Run

Κέρδισε τις εντυπώσεις το 1ο Sifnos Run

Η πρώτη χρόνια του Sifnos Run στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου. Οι Σιφνιοί διοργανωτές μετέτρεψαν τη διοργάνωση σε πραγματικό πανηγύρι, παρασύροντας τους 450 και πλέον δρομείς, αλλά και τους επισκέπτες σε αυτή τη γιορτή.

Η παραλία στις Καμάρες πλημμύρισε κόσμο από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Το μοναδικό τοπίο της εκκίνησης πλάι στη θάλασσα, η μουσική, οι εθελοντές και οι άνθρωποι της διοργάνωσης που ήταν παντού και εξυπηρετούσαν με κάθε λεπτομέρεια, δημιούργησαν ένα φιλικό κλίμα προς τους δρομείς οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον πρώτο αγώνα δρόμου που έγινε στη Σίφνο.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα παιδιά και οι γονείς που τα συνόδευαν στον αγώνα 1.000μ.

«Ήθελα με τον θεσμικό μου ρόλο να δώσω κίνητρο στους κατοίκους και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», λέει ο δήμαρχος του νησιού Ανδρέας Μπαμπούνης, ο οποίος έτρεξε και τερμάτισε στον αγώνα των 5χλμ.

«Τεράστια επιτυχία είχε αυτός ο πρώτος αγώνας ο οποίος μας εξέπληξε ευχάριστα ξεπερνώντας τις 450 συμμετοχές μαζί με τα παιδιά μας που έτρεξαν σήμερα! Γεννήθηκε κάτι πολύ όμορφο στο νησί μας και καθιερώνεται από φέτος με το «Sifnos Run». Εδώ και χρόνια είχαμε βάλει στόχο να γίνει αυτός ο αγώνας και τον προετοιμάζαμε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Βρήκαμε τους κατάλληλους ανθρώπους και τον μεγάλο χορηγό μας «Sifnos House» αλλά και τους άλλους χορηγούς μας που μας στήριξαν», τόνισε ο κ Μπαμπούνης.

Οι νικητές

Η εκκίνηση του «1ου Sifnos Run» δόθηκε στις 10:00 από το λιμάνι του νησιού, τις Καμάρες.

Η διαδρομή των 10χλμ. ακολουθούσε την πορεία προς την Απολλωνία και επιστροφή, όπως και αυτή των 5χλμ. με αναστροφή στα 2,5χλμ.

Κύπριος στην καταγωγή ο νικητής στα 10χλμ. Χριστόφορος Πρωτόπαππας ο οποίος ανήκει στον ΑΟ Μυκόνου. «Ήρθα για να στηρίξω αυτή την όμορφη αθλητική προσπάθεια. Όλοι στην διοργάνωση μας συμπεριφέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Οι εθελοντές, οι απλοί κάτοικοι που μας χειροκροτούσαν στη διαδρομή και μας εμψύχωναν, όλα ήταν τέλεια. Ήρθα πρώτη φορά στη Σίφνο και σίγουρα όχι η τελευταία. Ασυζητητί θα είμαι παρών και στο «2ο Sifnos Run» που είναι μια μοναδική εμπειρία. Θα πρέπει να πω μπράβο στους διοργανωτές και ραντεβού του χρόνου» δήλωσε ικανοποιημένος από την νίκη του ο αθλητής.

Νικήτρια στα 10χλμ η Χριστίνα Σαμπατακάκη από την Αθήνα: «Ήταν μια μοναδική διοργάνωση, η φιλοξενία, οι παροχές όλα ήταν εξαιρετικά. Τη διαδρομή θα την χαρακτήριζα δύσκολη αλλά το τοπίο σε αποζημιώνει. Συνδυάσαμε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με τον αθλητισμό. Είμαι κατενθουσιασμένη ραντεβού του χρόνου».

Ο Χρήστος Κεχαγιάς ήταν ο νικητής στα 5χλμ: «Χαίρομαι που ήρθα σε αυτό το πανέμορφο νησί για πρώτη φορά και αφιερώνω τη νίκη μου στη γυναίκα μου η οποία δεν έτρεξε σήμερα μαζί μου αλλά ήταν δίπλα μου σε όλη τη διαδρομή. Η διοργάνωση ήταν άψογη και βέβαια θα ξανάρθω και του χρόνου»

Η νικήτρια στα 5χλμ, Στέλλα Πριμυκύρη κατάγεται από την γειτονική Μήλο και δήλωσε ενθουσιασμένη: «Πάρα πολύ καλή διοργάνωση, έχω συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες αλλά εδώ ήταν κάτι το ξεχωριστό. Η φιλοξενία, η εξυπηρέτηση, από τις εγγραφές, το πάστα πάρτι που δεν έχω ξαναζήσει σε άλλες διοργανώσεις ήταν πραγματικά κάτι μοναδικό. Έχω ξανάρθει στο νησί για τουρισμό αλλά τώρα βέβαια θα έρχομαι και στο «Sifnos Run». Συγχαρητήρια σε όλους»

Η Μαρία Πολύζου, η κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στον μαραθώνιο με μεγάλες διακρίσεις και πρωτοβουλίες στο δρομικό κίνημα ήταν η παρουσιάστρια του αγώνα.

Tags:



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien