Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού των Ιονίων Νήσων, Σπύρου Γαλιατσάτου, «όποιος θελήσει αυτή την περίοδο να επισκεφτεί τα Ιόνια Νησιά, θα πρέπει να φροντίσει τη διαμονή οπωσδήποτε, καθώς δεν πέφτει «καρφίτσα» στα καταλύματα». Ίδια εικόνα παρατηρείται στους παραδοσιακούς προορισμούς, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, όπου οι πληρότητες αυτή την περίοδο πλησιάζουν στο 100%, ενώ στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται από 85% έως 95%.
Τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, καταγράφουν αύξηση των αεροπορικών και οδικών αφίξεων τον Ιούνιο 2018 έναντι του Ιουνίου 2017, καθώς στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων 14,6%.
Τον Ιούλιο υπολογίζεται ότι ήλθαν στην Ελλάδα, από τα 19 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, περισσότεροι από 3,1 εκατ. ξένοι ταξιδιώτες, καταγράφοντας αύξηση 11% σε σχέση με τον Ιούλιο 2017.
Πρώτες αγορές που τροφοδοτούν με επισκέπτες την Ελλάδα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Σερβία. Κυρίως οι Βρετανοί επιλέγουν για τις διακοπές τους την Αθήνα και τις Κυκλάδες.
Οι τιμές των ξενοδοχείων, με βάση στοιχεία της trivago, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού.
Η τουριστική χρονιά βρίσκεται στην κορύφωσή της και όλοι πλέον οι εμπλεκόμενοι με την τουριστική βιομηχανία εκφράζουν την αισιοδοξία πως τα έσοδα του 2018 σίγουρα θα κινηθούν σε ανοδικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.