Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΝΑΞΟΣ > Η «Νησιωτική Πολιτεία» για τη Δημοτική Αρχή Νάξου: Μήπως είναι για τα καρναβάλια;

Η «Νησιωτική Πολιτεία» για τη Δημοτική Αρχή Νάξου: Μήπως είναι για τα καρναβάλια;

Ρεπορτάζ από το Naxospress

Η δράση φέρνει αντίδραση…. Και έχουμε διάλογο στην πολιτική σκηνή της Νάξου και ελπίζουμε να είναι σε όλα τα επίπεδα και να μην ήταν μία απλή αναλαμπή… Η αρχή έγινε από την ανακοίνωση της «Νησιωτικής Πολιτείας» με τον επικεφαλή της κο Μαϊτό, ο οποίος έθετε δύο ουσιαστικά θέματα… το πρώτο είχε σχέση με 11 ερωτήσεις που έχουν σχέση όχι μόνο με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το δεύτερο σχετικά με την προσπάθεια οικειοποίησης των εορταστικών εκδηλώσεων από την παρούσα Δημοτική Αρχή… Και άμεσα ήταν η απάντηση… Ο κος Μαργαρίτης με δική του επιστολή τόνισε ότι για το μέρος των … έντεκα «ο Λαός γνωρίζει και αναγνωρίζει… Και ως Δημοτική Αρχή δίνουμε καθημερινά απαντήσεις» και για το θέμα των εορταστικών εκδηλώσεων « με την κριτική του ο κος Μαϊτός αποκαλύπτει την πρόθεσή του να μην πραγματοποιούνται αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Χώρα, απαξιώνοντας τους εθελοντές που εργάστηκαν ή συμμετείχαν στα δρώμενα και αγνοώντας τους εκατοντάδες επισκέπτες και θεατές που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αυτές»..

Και όπως ήταν λογικό ήταν και η εκ νέου απάντηση… Από τον κο Μαϊτό, ο οποίος παραθέτει και πάλι τα .. έντεκα ερωτήματα, ενώ για το θέμα της συνολικής απάντησης σημειώνει με γλαφυρό ύφος ότι η Δημοτική Αρχή επιλέγει την αρχή «πετάω τη μπάλα στην εξέδρα» και συμπεραίνει «Τρία ( 3 ) τινά μπορεί να συμβαίνουν :

• Ή πράγματι να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς διαβάζουν

• Ή ακολουθώντας γκαιμπελίστικες τακτικές, αλλοιώνουν και διαστρεβλώνουν συνειδητά θέσεις και απόψεις που τους αδειάζουν

• Ή πραγματικά είναι μόνο για τα καρναβάλια».

Και για το θέμα της απουσίας ή όχι του ίδιου και των μελών της «Νησιωτικής Πολιτείας» στην κοινωνική ζωή της Νάξου, η απάντηση μέσω υστερόγραφου «Από τη μια μεριά ο κ. Δήμαρχος μας κατηγορεί ότι δεν βρισκόμαστε μόνιμα στο νησί κι απ΄ την άλλη ότι με τη δράση μας, ίσως να φταίμε κι εμείς , η αντιπολίτευση (!!!!) , που δεν προχωρεί το θεαματικό έργο του. Τι απ΄ τα δύο συμβαίνει κ. Δήμαρχε ? Είμαστε τελικά απόντες ή είναι τόσο έντονη η «παρουσία» μας που σας βάζει τρικλοποδιές στα «μεγαλόπνοα» και «νομότυπα» σχέδια σας ? «

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου / Ενημέρωσης από την «Νησιωτική Πολιτεία» με τίτλο «Μήπως είναι για τα καρναβάλια ?» Νο 2» αναφέρει:

«Τι να απαντήσει άραγε κανείς σ΄ ένα παραλήρημα μιας απούσας Δημοτικής Αρχής και ενός κατ΄ ευφημισμό και αόρατου ( πλην κοινωνικών εκδηλώσεων ) Δημάρχου, οι οποίοι αντί να αντικρούσουν έστω και ένα από τα έντεκα (11 ) ενδεικτικά ζητήματα που καίνε τον τόπο και θέσαμε στο δημόσιο διάλογο, κρύβονται πίσω από κοινοτυπίες πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και στο γήπεδο της φτηνής πολιτικής αντιπαράθεσης ? Τρία ( 3 ) τινά μπορεί να συμβαίνουν :

• Ή πράγματι να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς διαβάζουν

• Ή ακολουθώντας γκαιμπελίστικες τακτικές, αλλοιώνουν και διαστρεβλώνουν συνειδητά θέσεις και απόψεις που τους αδειάζουν

• Ή πραγματικά είναι μόνο για τα καρναβάλια.

Επανερχόμαστε λοιπόν ( καθότι η επανάληψις μήτηρ μαθήσεως ) και σας ξαναρωτάμε κ. Δήμαρχε των κοινωνικών εκδηλώσεων :

• Γιατί , ενώ μπήκαμε πλέον στον τρίτο μήνα του έτους, είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος στον Ελλάδα χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό για 3η (!!!) συνεχή χρονιά ? Ποια είναι η πραγματική αιτία της αδυναμίας σύνταξης, ψήφισης και έγκρισης τους ? Πως θα αναπληρωθεί για μια ακόμα φορά το χαμένο πρώτο εξάμηνο του έτους ?

• Γιατί αρνείται εδώ και επτά (7) χρόνια τη σύνταξη επιχειρησιακού προγράμματος για το Δήμο μας, στερώντας του στην ουσία τον προγραμματισμό και την προοπτική του ?

• Γιατί αποτελούμε τον τελευταίο τροχό της αμάξης στη χρηματοδότηση έργων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, στην τελευταία ευκαιρία που υπήρξε για έργα υποδομής, ευρισκόμενοι πίσω και από νησιά με το 1/10 του πληθυσμού ή της έκτασης μας ? Μήπως η έλλειψη σχεδίου και μελετών είναι οι πρωταρχικές αιτίες ? Μήπως η διοχέτευση των πόρων που θα μπορούσαν να τις χρηματοδοτήσουν «επενδύονται» στη θεάρεστη διαδρομή συλλογής υποψηφίων και ψηφοφόρων ?

• Γιατί παρά τις υποσχέσεις και τις διθυραμβικές δηλώσεις του παρελθόντος, καθυστερεί η διαδικασία έναρξης της ανακύκλωσης στο Δήμο ? Ποια επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα «σφάζονται» στους διαδρόμους του δημαρχείου και ποιος τα πατρονάρει και τα στηρίζει ?

• Γιατί έχει κολλήσει η διαδικασία για την ανέγερση του κτηρίου του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί και τι θα απολογηθεί ο κ. Δήμαρχος για τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στη πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ?

• Πως θα απολογηθεί στους γονείς, τους καθηγητές και κυρίως στα παιδιά του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάξου τα οποία εν έτει 2018 είναι υποχρεωμένα να συνυπάρχουν σε χώρους με κουβάδες συλλογής βρόχινου νερού ?

• Πως θα απολογηθεί στις επόμενες γενιές του νησιού μας, όταν επιμένει αντί της επιλογής δημιουργίας αφαλατώσεων, να καταβροχθίζει τα σπλάχνα του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού, με την χρησιμοποίηση των τελευταίων αποθεμάτων των γεωτρήσεων ?

• Γιατί επιδεικνύει τέλεια αδράνεια σε μια εποχή που ανακαθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, καταδικάζοντας π.χ. το Σκαδό, το Κινίδαρο, τη Μέση να «ανταγωνίζονται» σε τιμές τον Αη Προκόπη, τη Πλάκα και τη Μικρή Βίγλα ?

• Γιατί επιμένει να συντηρεί την πολιτική των εργολαβιών και των απευθείας αναθέσεων σε μια εποχή που η εξοικονόμηση πόρων και η διοχέτευση τους σε μελέτες και παραγωγικές επενδύσεις είναι μονόδρομος ? Ακόμα να κατανοήσει ότι αυτή η επιμονή του κοστίζει διπλάσια σχεδόν στο Δήμο, ή απλώς σιωπά γιατί έτσι εξυπηρετούνται μικροκομματικές και πελατειακές πρακτικές που έρχονται απ΄ τις πιο σκοτεινές εποχές του χθες, υπονομεύοντας όμως την ίδια στιγμή το παρόν και το μέλλον των νησιών μας ?

• Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί και εκτελεστεί κανένα τεχνικό πρόγραμμα και κανένας προϋπολογισμός σε ένα ικανοποιητικό ή έστω ανεκτό ποσοστό, απ΄ όσους έχει φέρει και ψηφίσει η ίδια η διοίκηση του ?

• Γιατί ακυρώνονται τέτοιο πλήθος αποφάσεων του από τα εντεταλμένα όργανα για τον έλεγχο τους ? Είναι άραγε αδυναμία των Υπηρεσιών του, ή εμμονή στη λογική «εγώ είμαι το κράτος και εγώ αποφασίζω παρά τους νόμους» ?

Ποιος ξέρει ? Ίσως σταθούμε τυχεροί αυτή τη φορά και πάρουμε απαντήσεις !!!!

Υγ. Από τη μια μεριά ο κ. Δήμαρχος μας κατηγορεί ότι δεν βρισκόμαστε μόνιμα στο νησί κι απ΄ την άλλη ότι με τη δράση μας, ίσως να φταίμε κι εμείς , η αντιπολίτευση (!!!!) , που δεν προχωρεί το θεαματικό έργο του. Τι απ΄ τα δύο συμβαίνει κ. Δήμαρχε ? Είμαστε τελικά απόντες ή είναι τόσο έντονη η «παρουσία» μας που σας βάζει τρικλοποδιές στα «μεγαλόπνοα» και «νομότυπα» σχέδια σας ?


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien