Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΚΙΜΩΛΟΣ > Γεροντής:Όλοι μαζί, με ενότητα, συσπείρωση, συνεργασία και με ανοιχτό μυαλό μπορούμε να προγραμματίσουμε το αύριο

Γεροντής:Όλοι μαζί, με ενότητα, συσπείρωση, συνεργασία και με ανοιχτό μυαλό μπορούμε να προγραμματίσουμε το αύριο

Αναλυτικά το κείμενο που υπογράφει ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στην ΠΕ Μήλου, Γιάννης Γεροντής:

Φίλες και Φίλοι

Μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη μέσα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, οφείλει να έχει ως βασικούς της στόχους την ενότητα των δημοτών και όχι τον διχασμό ή διαχωρισμό τους, την αφύπνιση τους και όχι τον εφησυχασμό, την μετάβαση από το όραμα στην απτή πραγματικότητα, την προσέλκυση των νέων μας και την μεταβολή τους από παθητικούς και αδιάφορους σε ενεργούς και δραστήριους δημότες.

Υιοθετώντας αυτές τις απόψεις, προχωρώ στη νέα μου διαδρομή ως υποψήφιος στο Β βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ» του Μανώλη Γλυνού, έχοντας πάντα ως βασικές μου αρχές την εντιμότητα και την διαφάνεια, την ανιδιοτέλεια και την καθαρότητα στην διατήρηση των αυτοδιοικητικών υποθέσεων, την δημιουργική σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, τον καλοπροαίρετο διάλογο, τον τεκμηριωμένο αντίλογο, την ενοποιητική διάθεση.

Η κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι διαμορφωμένη, μέχρι σήμερα, από πολιτικές αποφάσεις που παρουσιάζονται με τρόπο εμφατικό να εξυπηρετούν το κοινό καλό.

Ωστόσο το κοινό καλό, είναι μια γενικόλογη και αόριστη φράση. Αποκτά όμως περιεχόμενο και νόημα ουσιαστικό, όταν ανιχνεύσουμε και κατανοήσουμε τι θεωρεί καλό κάποιος που μένει στην Κίμωλο, τι είναι καλό για κάποια που ζει στη Σέριφο, τι νομίζει καλό το παιδί που μεγαλώνει στη Μήλο ή στη Σίφνο.

Είναι προφανές ότι οι ανάγκες των κατοίκων σε κάθε νησί είναι διαφορετικές και αυτή η διαφορετικότητα επιβάλλει να προβληματιστούμε υπεύθυνα, να παραμερίσουμε το αόριστο «κοινό καλό» και να προσπαθήσουμε να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στο «καλό» του κάθε νησιού.

Εμείς ξέρουμε καλά ότι στα νησιά μας δεν ζούνε νούμερα και μέσοι όροι, ζούνε άνθρωποι με ψυχή και καρδιά, νέοι, μεγάλοι και παιδιά που έχουν υποχρεώσεις αλλά και δικαιούνται να διεκδικούν από την κεντρική εξουσία καλύτερες συνθήκες στην δύσκολη, έτσι κι αλλιώς, καθημερινότητας τους.

Ο τόπος μας στην υποδιαμόρφωση νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα πρέπει να έχει ισχυρή και ικανή αυτοδιοίκηση.

Όλοι μαζί, με ενότητα, συσπείρωση, συνεργασία και με ανοιχτό μυαλό μπορούμε να προγραμματίσουμε το αύριο.

Στόχοι μας είναι:

  • Η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και παράλληλα η δημιουργία νέων, εναρμονισμένων πάντα με την τοπική κλίμακα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του κάθε νησιού.
  • Αναβάθμιση του ρόλου της συμμετοχής και της συνεργασίας των επαγγελματικών φορέων των νησιών μας.
  • Συστηματική προβολή του γεωφυσικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού περιβάλλοντος καθώς και της γαστρονομίας έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών μας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.
  • Συνεχής προσπάθεια για να πειστούν οι δημότες να βοηθήσουν ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα η δική τους, των συνδημοτών τους και των επισκεπτών, τηρώντας τους νόμους, σεβόμενοι το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον και αποφεύγοντας ενέργειες που βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο.

Φίλες και Φίλοι

Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να αξιοποιήσουμε,  με την συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων και με το ορθολογικό πρόγραμμα της παράταξής μας, τις νέες, αισιόδοξες προοπτικές γι’ αυτά τα ευλογημένα νησιά μας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΗΛΟΥ

ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ

 


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien