Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΝΑΞΟΣ > Διδασκαλία μέσω Τέχνης: Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στην Νάξο

Διδασκαλία μέσω Τέχνης: Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στην Νάξο

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 17:30- 20:30, στο κτίριο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, θα πραγματοποιηθεί το εισαγωγικό βιωματικό σεμινάριο του κύκλου «Διδασκαλία μέσω Τέχνης».

Διαβάστε αναλυτικά:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε ειδικούς ανθρωπιστικών επαγγελμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν και θα ανακαλύψουν «εργαλεία» της θεατρικής τέχνης που βοηθούν στη βελτίωση της μεταδοτικής τους ικανότητας, προτείνουν νέους τρόπους επικοινωνίας με ομάδες, ενεργοποιούν τη φαντασία των μαθητών και ενθαρρύνουν την ενασχόλησή τους με θέματα σχετικά με την ιστορία, την παράδοση και τη λογοτεχνία.

Μέθοδοι διδασκαλίας/ Τεχνικές

1)Ασκήσεις γνωριμίας, ενεργοποίησης, ευαισθητοποίησης, επικοινωνίας, εμπιστοσύνης

2) Θεατρικό παιχνίδι (παντομίμα, αυτοσχεδιασμός, παιχνίδι ρόλων)

3) Σωματική έκφραση- Θεατρική κίνηση

4)Δημιουργική χρήση φωνής, ασκήσεις λόγου, αναπνοής

5) Κλείσιμο συνάντησης- Απολογισμός


Εμψύχωση- διδασκαλία

Σοφία Πολυκρέτη, Γεωργία Παρασκευά

Πληροφορίες

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Ώρες : 17:30- 20:30 (Προσέλευση στις 17:15 ).

Κτίριο πρώην Σχολής Ουρσουλινών (Κάστρο, Νάξος).

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6987802608/ 6944795242.

Για το εισαγωγικό σεμινάριο η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Από τον Ιανουάριο του 2018 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και εργαστήρια με θεματικές που θα επιλεγούν από τους συμμετέχοντες.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

Σοφία Πολυκρέτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Απείρανθο Νάξου. Δραστηριοποιείται από το 2000 στις Κυκλάδες(Σύρο-Νάξο). Απόφοιτη ως Επιμελήτρια Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ειδική Αγωγή, εργάζεται ως αναπληρώτρια σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2005.
Με σπουδές στον Χώρο της Τέχνης (θεατρικό παιχνίδι, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία,κινησιολογία, σωματική έκφραση, οργάνωση χοροθεατρικών παραστάσεων, θεατρικούς κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, κούκλα) 22 έτη διδακτικής εμπειρίας και 30 τουλάχιστον παραστάσεων στο ενεργητικό της.

Απόφοιτη του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης ΑΝΙΜΑ ως Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.
Μέλος στο παρελθόν της Ομάδας Πολιτισμού ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ του Μουσικοπαιδαγωγού-Ηθοποιού, Θωμά Κινδύνη.

Εκπαίδευση σε Νηπιαγωγεία-Παιδικούς Σταθμούς.

Διευθύνουσα Θεατρικού Εργαστηρίου Ιεράς Μητρόπολης Σύρου επί πολλά έτη.

Επιμορφώτρια Ενηλίκων σε Κ.Δ.Β.Μ (θεατρική αγωγή).

Επιμορφώτρια σε ΔΙΕΚ Νάξου.

Εισηγήτρια σεμιναρίων θεατρικού παιχνιδιού σε ΤΕΙ/ΙΕΚ Αθήνα(βρεφονηπιοκόμων), και εκπαιδευτικών στη Σύρο. Ως επιμορφώτρια (θεατρικής έκφρασης) στη ΝΕΛΕ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων το 2010,υλοποιεί το πρώτο χοροθέατρο σε τοπικό επίπεδο με ενήλικες.

Συνεργάσθηκε στο παρελθόν με: Δημοτικά Σχολεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σχολές Χορού-Πολιτιστικούς Συλλόγους-Θεατρικές Ομάδες σε Σύρο(Γ. ΣΟΥΡΗΣ-ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ) και στην Νάξο, διδάσκοντας και οργανώνοντας χοροθέατρα παιδιών, εφήβων , ενηλίκων, εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, κουκλοθέατρα, θέατρο ποδιών, και παιδικό θέατρο.

Δημιουργεί και σκηνοθετεί από το 2003,παραμύθια,χοροθέατρα, και σενάρια για κουκλοθέατρο. Συνεργάτης έως και σήμερα του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ.

Γεωργία Παρασκευά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Νάξο.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών και από τη Δραματική Σχολή Βεάκη (2011).

Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής εταιρείας ΜΠΟΕΜ.

Έχει γράψει τρία θεατρικά έργα για παιδιά που έχουν ανέβει στο Studio Μαυρομιχάλη:

«Θα φάμε τα μουστάκια μας» (2013-14, σκηνοθεσία Λευτέρης Χαρέλλης- Φρύνη Θετάκη), «Η επιστροφή των Παραμυθιών» 2015-16, σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παναγόπουλος), «Ιστορίες για φίλους» (2016-17, σκηνοθεσία Πετρούλα Μαντζουκίδου).
Στις παραστάσεις αυτές συμμετείχε και η ίδια ως ηθοποιός.

Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα που έχουν παρουσιαστεί στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς.

Ως ηθοποιός έχει παίξει στις παραστάσεις «Η χώρα στον πάτο» (2014-15, σκηνοθεσία: Νίκος Περέλης) και «Φρουρά στο Ρήνο» (2016-17, σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής).

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien