Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΝΑΞΟΣ > Δεν μας τα λέτε καλά κ. Βλασερέ…

Δεν μας τα λέτε καλά κ. Βλασερέ…

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε στη Νάξο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, γεγονός που ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ο Γιάννης Βλασερός, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ θέλησε να πάρει θέση για το θέμα, δημοσιεύοντας ένα, τουλάχιστον ανακριβές, άρθρο.

Το ότι στην αρχή του κειμένου απευθύνει τα εύσημα στον διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου, Κώστα Απιδόπουλο δε σημαίνει τίποτα. Θα ξεπερνούσε τα όρια της γραφικότητας αν δεν το έκανε. Στη συνέχεια βέβαια, υποστηρίζει πως για την έναρξη της Μονάδας συνέβαλλε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, προσφέροντας 300 χιλιάδες ευρώ. Τι και αν λίγες μέρες πριν, ο Κώστας Απιδόπουλος ξεκαθάρισε πως η Ένωση δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ; Τι και αν ξεκαθάρισε πως η μονάδα «ξεκίνησε χάρη στην θέληση, την προσπάθεια και την βοήθεια του υπουργείου Υγείας, της 2ης ΥΠΕ και των ίδιων των εργαζομένων στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου»;

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ο κ. Βλασερός γνωρίζει πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με αρκετή προσοχή την ΕΑΣ Νάξου. Γνωρίζει πως κάποια μέλη της Ένωσης ίσως και να δυσανασχετούν που ο ΣΥΡΙΖΑ τους έχει γίνει στενός κορσές. Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καλοπιάσει τους αγρότες, διότι προσδοκά ψήφους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Η αλήθεια δεν έχει και τόση σημασία, μπροστά στα εκλογικά οφέλη…

Στη συνέχεια ο κ. Βλασερός τονίζει πως «η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαχρονικής προσπάθειας». Λάθος. Η λειτουργία της Μονάδας είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της τωρινής διοίκησης του Νοσοκομείου. Σαράντα χρόνια κυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τα μηχανήματα να σαπίζουν από το 2008 στα υπόγεια του Νοσοκομείου. Μάλιστα, το 2013 ο Ανδρέας Λοβέρδος κατήργησε και τις τρεις θέσεις νεφρολόγων στο Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία συλλογική προσπάθεια. Το ΕΚΑΒ στη Σύρο, το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, η αναβάθμιση των Νοσοκομείων σε Σύρο και Νάξο έχουν την υπογραφή της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης. Τελεία και παύλα.

Ο Γιάννης Βλασερός με το άρθρο του προσπαθεί να καπηλευθεί ένα έργο ζωής για τις Κυκλάδες, ώστε αφενός να μειώσει τη συμβολή της κυβέρνησης σε αυτό, και αφετέρου να γεμίσει τη φαρέτρα των κάλπικων επιχειρημάτων του για την επόμενη προεκλογική περίοδο.

Κάποιοι συνεχίζουν να υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη του κόσμου…

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Βλασερού:

Πριν από λίγες ημέρες λειτούργησε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου καί ιδιαίτερα στον δραστήριο Διοικητή του.

Ένα πολύχρονο αίτημα του Ναξιακού λαού που καλύπτει ανάγκη επιβίωσης αρκετών συμπατριωτών μας νεφροπαθών λαμβάνει σάρκα καί οστά.

Δίκαιο είναι να αναφερθεί ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαχρονικής προσπάθειας η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς από την τωρινή Διοίκηση.

Θα ήθελα να αναφερθώ καί στην προσωπική μου συμμετοχή σ’αυτή την προσπάθεια πού άρχισε πριν περίπου τρία χρόνια όταν ως Αναπλ.Γραμματέας του Τομέα Υγείας τού ΠΑΣΟΚ βλέποντας την μη λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου παρά την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή προσκάλεσα και ήλθε στο Νοσοκομείο της Νάξου ο Αναπλ. Διοικητής της Β ΥΠΕ Πειραιά. Στη σύσκεψη που επακολούθησε αναγνωρίσθηκε ότι βασική προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του Χειρουργείου,της Μονάδας Τοκετού καί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ήταν η άμεση λειτουργία της Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου .Άρχισε τότε ένας αγώνας δρόμου από τους εμπλεκόμενους (Β.ΥΠΕ Πειραιά,Διοικητή Εθνικής Αιμοδοσίας,Διοίκησης Νοσοκομείου καί δικής μου )να ληφθεί άδεια λειτουργίας της Μονάδας Αιμοδοσίας να διορισθεί και να εκπαιδευθεί ιατρός και προσωπικό πού ολοκληρώθηκε το Μάιο τού 2015.

Επανειλημμένες ήσαν οι αναφορές μου στον ηλεκτρονικό καί γραπτό τύπο καθώς και ομιλίες μου αλλά καί η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως «Το παρόν καί το μέλλον τού Νοσοκομείου Νάξου» το καλοκαίρι τού 2016 καί ειδικής συνεδρίασης στις «Ιατρικές Ημέρες Νάξου 2017» τον Ιούλιο φέτος αναφορικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου με επίκεντρο την λειτουργία της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στη μεγάλη δωρεάν της ΕΑΣ των 300.000 € γιά την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μετά από θετική ανταπόκριση του Προέδρου της Ένωσης σε πρόταση μου γιά οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια τιμά την ΕΑΣ πού αποτελεί προσφορά εθελοντικά εργαζομένων στην Εταιρεία που πρέπει άμεσα καί κατάλληλα να αξιοποιηθεί από το Νοσοκομείο.

Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου σηματοδοτεί ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός γιά την Υγεία των κατοίκων της Νάξου καί των γύρω νησιών καί σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Και η απάντηση του Κώστα Απιδόπουλου:


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien