Aigaio365 > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Δεκαήμερες διακοπές στη Λέσβο για τους δικαιούχους της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ

Δεκαήμερες διακοπές στη Λέσβο για τους δικαιούχους της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ

Έως 10 διανυκτερεύσεις, με δωρεάν διαμονή, μπορούν να επωφεληθούν οι δικαιούχοι της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ που θα επιλέξουν το νησί της Λέσβου για τις διακοπές τους.

Παράλληλα, η δυνατότητα αυτή θα ισχύει και για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού που είναι κάτοικοι του νησιού και θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων που παραλαμβάνουν από τα ΚΕΠ, κάνοντας τις διακοπές τους στο νησί τους, αλλά εκτός από το χωριό ή την πόλη μόνιμης κατοικίας τους.

Το ειδικό πρόγραμμα που υλοποιεί φέτος ο Οργανισμός, λόγω και του πρόσφατου σεισμού, διαμορφώνει μία αρκετά δελεαστική πρόταση διακοπών. Συγκεκριμένα, ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχος του ΟΓΑ που θα επιλέξει να ταξιδέψει στη Λέσβο για διακοπές με το δελτίο της Αγροτικής Εστίας, θα έχει εντελώς δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ θα επιδοτηθεί και για το κόστος μετακίνησης.

Συνεπώς, όσοι από τους κληρωθέντες επιλέξουν ως προορισμό το νησί της Λέσβου, θα έχουν ειδικές παροχές:

– Επιδότηση του εισιτηρίου με 50 ευρώ το άτομο για ολόκληρο εισιτήριο και 25 ευρώ για μειωμένο.

– 2πλάσιο αριθμό διανυκτερεύσεων από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, δηλαδή θα έχουν 10 διανυκτερεύσεις αντί για 5. Σημειώνεται πως την ίδια επιπλέον παροχή (10 διανυκτερεύσεις αντί για 5) θα έχουν και, όσοι κάτοικοι της Λέσβου δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους εντός του νησιού τους (εκτός της πόλης ή του χωριού μόνιμης κατοικίας τους).

– Διαμονή εντελώς δωρεάν, καθώς ο ΟΓΑ πληρώνει ήδη από πέρυσι το συνολικό κόστος διαμονής, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου και τη συμμετοχή του δικαιούχου.

Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, όλες οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν από τη Λέσβο , από δικαιούχους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους.

Αυξημένο ενδιαφέρον

Εκτός από τα κίνητρα που δίνει ο ΟΓΑ σε δικαιούχους του από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ταξιδέψουν προς τη Λέσβο, φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΓΑ, έχει 7πλασιάσει τα δελτία κοινωνικού τουρισμού που θα διαθέσει στους ίδιους τους αγρότες της Λέσβου. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αιτήσεις από τη Λέσβο για όλα τα προγράμματα του ΛΑΕ έχουν φέτος αυξηθεί κατά 10% σε σύγκριση με το 2016, ενώ μόνο για τον κοινωνικό τουρισμό η αύξηση των αιτήσεων φτάνει στο 15%. Ειδικότερα, οι αιτήσεις από τις σεισμόπληκτες περιοχές (π.χ. Βρίσα, Ακράσι) για τα προγράμματα του ΛΑΕ έχουν έως και 2πλασιαστεί (100% αύξηση) από πέρσι. Όσοι από τους δικαιούχους επιλέξουν να κινηθούν εντός του νησιού τους, θα έχουν την επιπλέον παροχή των 10 διανυκτερεύσεων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του ΟΓΑ Στέλιος Πλιάκης, επισημαίνει: «Καλούμε τους δικαιούχους μας να εκμεταλλευτούν την εντελώς δωρεάν διαμονή που προσφέρει η Αγροτική Εστία του ΟΓΑ για όσους κινηθούν προς Βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Τονίζουμε, ειδικότερα, το πολύ ευνοϊκό πακέτο που έχουμε διαμορφώσει φέτος για τη Λέσβο και, με την ευκαιρία, ευχαριστούμε τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς για την καλή συνεργασία, η οποία υπήρξε πράγματι πολύ αποδοτική».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Περικλής Αντωνίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει ότι αυτό το πακέτο-πρόγραμμα είναι το καλύτερο που έγινε ποτέ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην επιδότηση εισιτηρίου με 50 ευρώ για ολόκληρο εισιτήριο κατ’ άτομο ή 25 ευρώ για μειωμένο. «Αυτό βοήθησε πάρα πολύ, γιατί τα ναύλα στην Ελλάδα- ακτοπλοϊκά και αεροπορικά -είναι ακριβά. Εμείς που είμαστε ένα νησί απομακρυσμένο από τον κυρίως κορμό, τα ναύλα αποτελούσαν ένα αρνητικό στοιχείο για την προσέλκυση κόσμου» σημειώνει ο κ. Αντωνίου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός μεταξύ του δικαιούχου του προγράμματος και του καταλύματος της προτίμησής του. Όπως εξηγεί, ο δικαιούχος μπορεί μέσα στο ίδιο το νησί τη Λέσβο, από τον έναν προορισμό να πάει σε έναν άλλον, όπως στο Πλωμάρι και αλλού.

Ο κ. Αντωνίου εκτιμά ότι αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουν βοηθήσει και θα συνεχίζουν να τονώνουν την τουριστική κίνηση στο νησί. «Είμαστε καλύτερα από πέρυσι» διαπιστώνει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι, για εφέτος, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πληγέντες της Λέσβου, ο ΟΓΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού, αποφάσισε:

– Να ελέγξει κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις για οικογενειακά επιδόματα και ανασφάλιστους υπερήλικες από τις σεισμόπληκτες περιοχές.

– Να χορηγήσει στις πολύτεκνες αγρότισσες του νομού Λέσβου προσαύξηση 50% στο εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται από τον ΛΑΕ (1.500 ευρώ αντί για 1.000 ευρώ).

– Να ενισχύσει με κίνητρα και άλλα μέτρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, την τοπική οικονομία.

Έτσι:

– Διαθέτει 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού, ειδικά, για τους αγρότες της Λέσβου. Αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες, θα διενεργηθεί κλήρωση. Οι δικαιούχοι των περιοχών που έχουν πληγεί και, ειδικά, όσων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατοίκητα, θα έχουν προτεραιότητα και θα εξαιρεθούν της κλήρωσης. Όλοι μπορούν να επιλέξουν προορισμό εντός της Λέσβου (εκτός της πόλης/χωριού διαμονής τους) ή οπουδήποτε αλλού.

– Αυξάνει στα δελτία κοινωνικού τουρισμού τις διανυκτερεύσεις από πέντε σε 10 για όλους όσοι επιλέξουν ως προορισμό τη Λέσβο, αλλά και για τους κατοίκους-δικαιούχους από τη Λέσβο που θα κινηθούν εντός του νησιού τους. Για τους πρώτους επιδοτεί και τα ναύλα μετακίνησης με 50 ευρώ/άτομο και 25 ευρώ το μειωμένο.

– Να διαθέσει σε όλους τους δικαιούχους ΛΑΕ του νομού Λέσβου που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, δωρεάν βιβλία (αξίας 20 ευρώ/δικαιούχο).

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ ή μέσω των ΚΕΠ.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι πρέπει να προσέλθουν, μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου 2017, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για να παραλάβουν τα δελτία τους. Τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους.

Σημειώνεται, επίσης ότι, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, οι δικαιούχοι θα βρουν το έντυπο αίτησης για την επιδότηση των εισιτηρίων τους προς τη Λέσβο.

ΑΠΕ-ΜΠΕΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien