Aigaio365 > LIFESTYLE > Δείτε για ποιον λόγο δεν πρέπει να τρώμε χθεσινό ρύζι!

Δείτε για ποιον λόγο δεν πρέπει να τρώμε χθεσινό ρύζι!

Δεν υπάρχει πιο συνηθισμένο γεύμα από το χθεσινό ρύζι που περίσσεψε στην κατσαρόλα, που το χώσαμε στο ταπεράκι μας και το πήραμε στη δουλειά για να φάμε την επόμενη ημέρα.

Ωστόσο υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι με το ρύζι που τρώμε την επόμενη ημέρα του μαγειρέματος κι έχει να κάνει με τον τρόπο που το αποθηκεύουμε.

Σύμφωνα με βρετανική ιστοσελίδα που ασχολείται με την υγεία, στο ωμό ρύζι συχνά περιέχονται σπόρια βακτηρίου που μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Τρώγοντας άμεσα το ρύζι δεν διατρέχουμε κίνδυνο, όμως εάν δεν αποθηκευτεί εντός μιας ώρας σε δροσερό μέρος, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αναπτυχθούν σε βακτήρια τα σπόρια που υπάρχουν και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

Για αυτό σας συμβουλεύουμε να αποθηκεύετε άμεσα το ρύζι στο ψυγείο, για μέχρι μία ημέρα και να μην το ζεστάνετε πάνω από μία φορά μετά το αρχικό μαγείρεμα.



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien