Aigaio365 > MAIN SLIDER > Χαρίτσης: Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκρούονται δύο σχέδια δύο διαφορετικοί κόσμοι

Χαρίτσης: Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκρούονται δύο σχέδια δύο διαφορετικοί κόσμοι

Σχετικά με την κατεύθυνση της κυβέρνησης στην επιλογή υποψηφίων για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Αλ.Χαρίτσης, αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα Έθνος, πως όπως σε εθνικό επίπεδο, έτσι και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκρούονται δύο σχέδια, δύο διαφορετικοί κόσμοι. «Επιδιώκουμε συνεργασίες με δυνάμεις και πρόσωπα που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι συμμερίζονται τις ίδιες προτεραιότητες και αξίες, τονίζει.

Στόχος μας είναι να διαμορφωθούν ευρείες συναινέσεις και πλατιά προοδευτικά μέτωπα που θα αναμετρηθούν αποτελεσματικά με τα μεγάλα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και θα μετατρέψουν τους δήμους και τις περιφέρειες σε εφαλτήριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναζωογόνηση της δημοκρατίας», προσθέτει.

Στις επερχόμενες εκλογές, ο κόσμος δεν θα κληθεί να επιλέξει το κόμμα που θα διαχειριστεί καλύτερα την κρίση, αλλά αυτό που έχει το καλύτερο σχέδιο για την επόμενη μέρα, αναφέρει.

Σχετικά με την μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι όχι μόνο κοινωνικά δίκαιη αλλά και αναπτυξιακά επιβεβλημένη διότι πρόκειται για ένα μέτρο άδικο και αντικοινωνικό.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την ειρήνη και τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια επισημαίνει και  προσθέτει: «Ελπίζω και πιστεύω ότι ο γειτονικός λαός δεν θα χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία να εξομαλύνει τις σχέσεις του με την Ελλάδα και να γίνει ισότιμο μέλος της διεθνούς κοινότητας» .

Ο κ. Χαρίτσης εκφράζει την βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί από την παρούσα Βουλή με άνετη πλειοψηφία.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία απευθύνεται σε όλον τον προοδευτικό κόσμο που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στην οικοδόμηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας, δεν απευθύνεται μόνο ή πρωτίστως σε κομματικές ηγεσίες», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει πως έχει ξεκάθαρο προγραμματικό χαρακτήρα και συναντά ήδη, σημαντική απήχηση στην κοινωνία. Αναφέρει ακόμη , πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιδιώκοντας κοινές πρωτοβουλίες απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την άνοδο της άκρας δεξιάς. «Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η ηγεσία της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα δεν κινείται στην ίδια κατεύθυνση, αντί να συμπορευτεί με τις προοδευτικές δυνάμεις για την υλοποίηση των μεγάλων τομών που έχει ανάγκη η χώρα, επιλέγει τον στενό εναγκαλισμό με τη νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει πως η Ελλάδα εξήλθε επιτυχώς από τα μνημόνια και η οικονομία αναπτύσσεται σταθερά με ρυθμούς που ενισχύονται διαρκώς και σε πιο γερές βάσεις από ότι στο παρελθόν, όπως δείχνουν μια σειρά θεμελιώδη μεγέθη (εξαγωγές, βιομηχανική παραγωγή, τουρισμός). Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζει πως το χρηματοδοτικό μαξιλάρι που δημιούργησε η κυβέρνηση προφυλάσσει τη χώρα από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις που παρατηρούνται διεθνώς και έχουν εξωγενείς αιτίες και «μας δίνει τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές όταν εμείς το επιλέξουμε».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien