Aigaio365 > MAIN SLIDER > Απίστευτο: Tο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα ερευνηθεί από …διορισμένο του Μητσοτάκη!

Απίστευτο: Tο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα ερευνηθεί από …διορισμένο του Μητσοτάκη!

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Από την Κυριακάτικη Kontranews

 

Aναμφισβήτητα το πολιτικό πρόσωπο, το οποίο απασχόλησε περισσότερο τη δημοσιογραφική κοινότητα την εβδομάδα που πέρασε ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για εκδικητική στάση της ΝΔ, την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να παγώσει την έρευνα του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ και να αναθέσει τις αρμοδιότητες όλων των σωμάτων επιθεώρησης του Δημοσίου σε μία Αρχή που η ηγεσία της θα διορίζεται από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη η Βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία του βουλευτή Χανίων λόγω της καταγγελίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα πως ο Παύλος Πολάκης ηχογράφησε την τηλεφωνική τους συνομιλία και λόγω της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού, ο πρώην υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής.

Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ κατά ψήφισαν οι βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Από την ψηφοφορία αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση κινείται ρεβανσιστικά εναντίον του Παύλου Πολάκη, επειδή εκείνος προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια να αποκαλύψει τα σκάνδαλα στην Υγεία. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως έπρεπε να συσταθεί προανακριτική επιτροπή στη Βουλή και όχι να αναλάβει την υπόθεση η Δικαιοσύνη, διότι όπως υποστηρίζουν, οι διαφορές του Παύλου Πολάκη με τους παραπάνω ήταν καθαρά πολιτικές και συνδέονται άμεσα με τα υπουργικά του καθήκοντα. Άλλωστε το Σύνταγμα λέει ξεκάθαρα ότι τις μηνύσεις εναντίον υπουργών για υποθέσεις που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων τους, τις χειρίζεται η Βουλή.

Από τη μεριά του, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι δεν ζητά προστασία, αλλά «να στηθεί η ανοικτή διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής που προβλέπει το άρθρο του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών». Ο βουλευτής Χανίων στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «πολιτική αυτοκτονία» για την ΝΔ, καθώς θα οδηγούσε σε δημόσια αποκάλυψη των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ…

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Από την κυβέρνηση θεωρούν υποκριτικό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86 του Συντάγματος) την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στηλιτεύσει πολλές φορές τον συγκεκριμένο νόμο. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και ψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο ως αναθεωρητέο πριν από μερικούς μήνες.
Ανώτατες πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 86 αφορά «τον χρόνο παραγραφής των αδικημάτων» (το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει την παραγραφή των αδικημάτων των πρώην υπουργών σε πολύ σύντομο χρόνο) και «την ερμηνεία της έννοιας των καθηκόντων των υπουργών». Όχι τη διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους πρώην υπουργούς.

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΔ – ΚΙΝΑΛ

Η ΝΔ και ένα μεγάλο μέρος του ΚΙΝΑΛ επικεντρώνονται στο facebook του Παύλου Πολάκη, στο ύφος του, στις μαντινάδες του, στο αν φοράει γραβάτα ή όχι και στο ότι καπνίζει. Κανένας δεν ασχολείται με τις καταγγελίες και με τα στοιχεία που έχει προσκομίσει σχετικά με τα σκάνδαλα στην Υγεία και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Κανένας από τα παραπάνω κόμματα δεν ενδιαφέρεται για το ότι η διαφθορά στην Υγεία ήταν ένα από τα κύρια αίτια της κρίσης. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός προσκόμισε στη Βουλή μια κούτα έγγραφα, που όπως υποστήριξε, αποκαλύπτουν παράνομους διορισμούς, ρουσφέτια, απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, υπερκοστολογημένες διαφημίσεις σε συγκεκριμένα ΜΜΕ (μόνο η εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα πήρε 650.000 ευρώ από την καμπάνια για τον καρκίνο), αγοραπωλησίες κτηρίων υπερπολλαπλάσιες των αντικειμενι- κών αξιών, κ.α. Και όλα αυτά με χρήματα του ελληνικού Λαού.

Την ίδια ώρα αναβλήθηκε η δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2020, μετά από ιατρικό έγγραφο που κατέθεσε ο δικηγόρος του Στα- μάτη Πουλή. Συγκατηγορούμενοι του πρώην υπάλληλου του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η σύζυγός του, ο πρώην διευθυντής και η πρώην πρόεδρος του οργανισμού και ακόμα τρεις υπάλληλοι. Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ο Σταμάτης Πουλής δικά- ζεται για υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη, νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθη- ση, συμμορία για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, απιστία περί την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθη- ση, ψευδούς βεβαίωσης (που διαπράχθηκε με τα χαρακτηριστικά της απιστίας), υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξα- κολούθηση και μη και νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση. Σημειώνεται πως ο Σταμάτης Πουλής ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ…

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ… ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Επίσης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξηλώσει τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, η οποία ασχολείται με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάτι που θα προκαλέσει τουλάχιστον το «πάγωμα» της έρευνας. Μάλιστα, η κυβέρ- νηση θεσμοθετεί την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τον διοικητή της να διορίζεται από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ο πρω- θυπουργός θα προτείνει τον επικεφαλής στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στη συνέχεια η επιτροπή με απλή πλειοψη- φία ουσιαστικά θα επικυρώνει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτή η Αρχή, η οποία όπως φαίνεται θα είναι πλήρως ελεγχόμενη από τον πρωθυπουργό, αναμένεται να αντικαταστήσει τόσο τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, όσο και τα άλλα σώματα επιθεώρησης του Δημοσίου.

Προφανώς και το παραπάνω έχει προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης. «Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τον τρόπο που συστήνεται αποτελεί στη πραγματικότητα Εθνικό Πλυντήριο Σκανδάλων» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης προσπάθησε να κάμψει τις αντιδράσεις, υλοποιώντας κάποιες αλλαγές χωρίς όμως να αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. Όπως διέρρευσε, ο επικεφαλής της Αρχής θα προέρχεται αποκλειστικά από το δημόσιο κι όχι από τον ιδιωτικό τομέα, μειώνεται ο χρόνος θητείας του μεταβατικού διοικητή με «ταβάνι» τα 2 έτη και διευκρινίστηκε πως η νέα Αρχή θα συνεχίσει όλους τους ελέγχους των Γραμματειών.

Το ερώτημα όμως παραμένει ακέραιο. Πώς ο επικεφαλής της νέας Αρχής Διαφάνειας θα διερευνήσει σκάνδαλα στα οποία κατηγορούνται υπουργοί της ΝΔ, την ώρα που ο ίδιος θα έχει διοριστεί απευθείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Και μετά από όλα αυτά, πως να μην θεωρεί η κοινή γνώμη ότι επιχειρείται ακόμα ένα κουκούλωμα σκανδάλων…Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien