Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ > Απάντηση στα δημοσιεύματα περί δωρεάν φιλοξενίας για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη

Απάντηση στα δημοσιεύματα περί δωρεάν φιλοξενίας για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη

Απάντηση στα δηµοσιεύματα περί δωρεάν φιλοξενίας για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη έδωσε με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας:

«Με έκπληξη παρατηρούµε τις τελευταίες µέρες διάφορους µεµονωµένους µεσσίες να προσπαθούν ευκαιριακά και µε εγωκεντρικό χαρακτήρα να έλθουν στο επίκεντρο της ενηµέρωσης έχοντας ως προµετωπίδα το -κατά τα αλλά κοσµικό- νησί της Σαντορίνης.

Συνάδελφοι, λοιπόν, που είτε πέρασαν παλαιότερα από τη Σαντορίνη, ή που ενδεχοµένως να µην έχουν καν υπηρετήσει ποτέ στο συγκεκριµένο νησί, ερήµην του Συλλόγου Θήρας και Γύρω Νήσων που είναι το κατεξοχήν εκλεγµένο θεσµικό όργανο, ανέλαβαν να κοινοποιήσουν ένα έγγραφο του Δηµοτικού Συµβουλίου Θήρας που αφορά την επικείµενη στέγαση των εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρόνια.

Προφανώς και ο σύλλογος ήταν ενήµερος για το εν λόγω έγγραφο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία µε τις δηµοτικές αρχές, όµως χωρίς τυµπανοκρουσίες παλεύει να φθάσει στην εφαρµογή της συγκεκριµένης πρότασης που προς το παρόν τέτοια παραµένει.

Συγκεκριµένα, η εν λόγω πρόταση έχει περάσει από το Δ.Σ. Θήρας στις 12/7/2019. Ωστόσο έως τις αρχές Σεπτέµβρη που θα βρεθούµε ξανά αντιµέτωποι µε τα ίδια προβλήµατα, µεσολαβεί η έγκριση του αναφερόµενου κονδυλίου (ύψους 75.000€ που θα αφορά την εξυπηρέτηση – διευκόλυνση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών Α/θµιας και Β/θµιας εκπαίδευσης µέσω της κάλυψης των εξόδων προσωρινής διαµονής) από 3 οικονοµικές επιτροπές, οι οποίες έχουν προς το παρόν προγραµµατιστεί ως τις 20 Αυγούστου 2018.

Στη συνέχεια αν και εφόσον εγκριθεί εγκαίρως, περνάµε στο πρακτικό κοµµάτι που είναι η εξεύρεση διαθέσιµων καταλυµάτων στις αρχές Σεπτέµβρη εν µέσω αυξηµένης τουριστικής κίνησης, οι οποίες θα µισθωθούν από το πολυαναµενόµενο εγκεκριµένο κονδύλιο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θήρας και Γύρω Νήσων αγωνίζεται εδώ και χρόνια να υπερασπιστεί και να δώσει λύσεις σε θέµατα που αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς, µόνιµους και αναπληρωτές.

Στη προσπάθεια αυτή επιλέγουµε να ενηµερώνουµε τον κόσµο για τις εξελίξεις όταν αυτές είναι βάσιµες, τεκµηριωµένες, σαφείς και σε καµία περίπτωση βεβιασµένες. Λυπούµαστε, ωστόσο, και δεν µπορούµε να µην παρέµβουµε όταν παρατηρούνται ελλιπείς, βεβιασµένες «ενηµερώσεις», όπως «έχει προβλεφθεί κονδύλι» ή «δωρεάν φιλοξενία για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη ενόψει των δηλώσεων, η πληροφορία αυτή είναι πολύ σηµαντική για όσους φοβούνται το συγκεκριµένο νησί», οι οποίες ελλοχεύουν τον κίνδυνο της παραπληροφόρησης των συναδέλφων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες καταλαβαίνουμε πως προσπαθείτε να δώσετε λύση στα προβλήµατα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα. Αδυνατούµε όµως να συνειδητοποιήσουµε πως αυτό µπορεί να γίνει µέσω των κοινωνικών µέσων δικτύωσης, µακριά από τις κοιτίδες αποφάσεων που δεν είναι άλλες από τους εκάστοτε εκλεγµένους τοπικούς συλλόγους.

Τέτοιου είδους παρεµβάσεις- δηλώσεις για θέµατα στα οποία είστε ελλιπώς ενηµερωµένοι αποτελούν τροχοπέδη στις προσπάθειες των αρµόδιων θεσµικών οργάνων και παραπέµπουν µόνο στη δηµιουργία λανθασµένων εντυπώσεων.
Επειδή το ζήτηµα είναι πολυσύνθετο και πολυδιάστατο και δηµιουργείται σύγχυση, σας παρακαλούµε να είστε πιο προσεκτικοί και πιο φειδωλοί στις δηµοσιεύσεις σας.»

H εν λόγω ενημέρωση, η οποία αναρτήθηκε σε σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης , αναφέρει:Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien