Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΚΙΜΩΛΟΣ > Αναζητείται συνεννόηση – Έπαρχος Μήλου: «Πολιτικάντικη» η επιστολή των δημάρχων Σίφνου, Σερίφου, Μήλου και Κιμώλου για το Άρτεμις

Αναζητείται συνεννόηση – Έπαρχος Μήλου: «Πολιτικάντικη» η επιστολή των δημάρχων Σίφνου, Σερίφου, Μήλου και Κιμώλου για το Άρτεμις

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Ο έπαρχος Μήλου, μέσω Facebook χαρακτήρισε «πολιτικάντική» την επιστολή που υπογράφει ο δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο δήμαρχος Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης και ο δήμαρχος Κιμώλου Κώστας Βεντούρης προς το υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων.

Όπως ενημέρωσε ο Νίκος Βενάκης, βρέθηκε ο ίδιος στον Πειράια, όπου συναντήθηκε με τον υπεύθυνο διευθυντή θαλάσσιων συγκοινωνιών και με έναν εκπρόσωπο της Hellenic Seaways, οι οποίοι δεσμεύθηκαν πως θα αλλάξει το δρομολόγιο της Τετάρτης (θα γίνεται πιθανότατα την Πέμπτη).

Καταλαβαίνει κανείς πως για ακόμα μια φορά η συνεργασία της Περιφέρειας με τους δημάρχους είναι εντελώς ανύπαρκτη. Από ότι φαίνεται, το θέμα αργά ή γρήγορα θα λυθεί και οι τοπικοί αιρετοί αντί να συνεργαστούν για ένα τόσο σημαντικό θέμα, αλληλοκατηγορούνται και προσπαθούν να επωμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα επικοινωνιακά οφέλη…

Η ανάρτηση του Νίκου Βενάκη:

Η προηγούμενη επιστολή των δημάρχων:

Σχετικά με το φλέγον θέμα των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, που ταλανίζει τα νησιά μας από το Νοέμβριο του 2016, με την τότε ξαφνική και αδικαιολόγητη αλλαγή των δρομολογίων, σας έχουμε επανειλημμένως ενημερώσει για τις θέσεις και σας έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Αφού σας υπενθυμίσουμε τη με υπ. αριθ. 3049/10.07.17 Κοινή Επιστολή μας, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα νέα δρομολόγια, στα οποία ενημερωθήκαμε ότι θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου 2018.

Τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων θα συνδέονται ενδοκυκλαδικά κάθε Κυριακή, Τρίτη και Τετάρτη, ενώ θα μπορούσαν συνδεθούν περισσότερες ημέρες την εβδομάδα τόσο με την πρωτεύουσα του νομού μας τη Σύρο, όσο και με νησιά όπως η Πάρος το οποίο κατά την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες και μέσω των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων θα μπορούσαν αρκετοί εξ αυτών των επισκεπτών να μετακινηθούν και προς τα νησιά μας (αυτό συνέβη κατά την περσινή θερινή περίοδο, ως προς τη συχνότητα των δρομολογίων αλλά με δρομολόγια που δεν εξυπηρετούσαν καθόλου τα νησιά μας).

Πέραν τούτο, παλαιότερα είχαμε ζητήσει το δρομολόγιο της Τετάρτης να μετατεθεί για την Πέμπτη και για κάποιο χρονικό διάστημα αυτό είχε επιτευχθεί, με σημαντικά τότε οφέλη τόσο για τους κατοίκους των νησιών μας όσο κυρίως για τους επισκέπτες των νησιών μας κατά τη θερινή περίοδο.

Αν αυτό δε μπορεί να ισχύσει άμεσα, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή στην επόμενη δρομολογιακή περίοδο.

Επίσης, με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι έχετε προγραμματίσει αναχώρηση του πλοίου από τη Σύρο κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 07:00. Καταλαβαίνετε ότι στην ουσία το δρομολόγιο της Τετάρτης δεν εξυπηρετεί κανέναν νησιώτη γιατί είναι αδύνατον κάποιος που θα φτάσει στη Σύρο το βράδυ της Τρίτης να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του στις δημόσιες υπηρεσίες και να αναχωρήσει την Τετάρτη νωρίς το πρωί. Είναι επιβεβλημένη η ΑΜΕΣΗ τροποποίηση του δρομολογίου της Τετάρτης με αναχώρηση του πλοίου κάθε μεσημέρι στις 14:00 ή εναλλακτικά στις 12:00 για τη φετινή δρομολογιακή περίοδο.

Το παρόν έγγραφο προσυπογράφουν οι συνάδελφοι Δήμαρχοι Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, Σερίφου κ. Αντώνης Αντωνάκης, Κιμώλου κ. Κώστας Βεντούρης, Σύλλογοι και φορείς των νησιών μας.

Είμαστε στη διάθεση για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση.

Για την ακρίβεια του παρόντος εγγράφου και εκ μέρους όλων όσους αναφέρονται σε αυτήν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ – ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien