Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Αναβολή της δίκης για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Το 2020 στο σκαμνί ο Πουλής

Αναβολή της δίκης για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Το 2020 στο σκαμνί ο Πουλής

Ιατρικό έγγραφο δια μέσου του συνηγόρου του κατέθεσε ο Σταμάτης Πουλής, πρώην υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ και εκπρόσωπος των εργαζομένων, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη για λόγους υγείας. Με αυτόν το τρόπο επετεύχθη η αναβολή για τις 30 Μαρτίου του 2020 της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες Πέμπτη 25/7 στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείου Αθήνας.

Η υπόθεση του Σ. Πουλή πρόσφατα επανήλθε στη δημοσιότητα λόγω και της εισήγησης και ψήφισης από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης με στόχο τον Σ. Πουλή. Ωστόσο ο τελευταίος θα καθίσει στο σκαμνί, το νωρίτερο στις 30 Μαρτίου του 2020, αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες μεταξύ άλλων, συμμορία για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, ψευδούς βεβαίωσης, υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη, νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση κ.α.

Συγκατηγορούμενοι του πρώην υπάλληλου του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, ο πρώην διευθυντής του οργανισμού, Θεόδωρος Παπαδημήτριου, η πρώην πρόεδρος του οργανισμού, Τζένη Κρεμαστινού, και οι υπάλληλοι Κατερίνα Πολύζου, Ελένη Τσαγκάρη και Δημήτρης Καλαμπαλίκης.

«Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό»

«Δεν είναι προσωπικοί οι λόγοι της αντιπαράθεσής μας, είναι βαθύτατα πολιτικοί και πολιτικά συμπεριφέρθηκα και τους είπα αυτά που τους είπα», τόνισε στη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας που ζητάει να παραπεμθεί ο ίδιος με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Σχετικά προσέθεσε πως, «όλα αυτά τα στέλνεις με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν κρύβει, ίσα ίσα εμφανίζει. Τώρα με πάνε σαν βουλευτή που μιλάει άσχημα και όχι σαν υπουργό που αποκαλύπτει τις βρωμιές τους», συμπλήρωσε.

«Ο Πουλής έδινε στον μπατζανάκη του, που είχε και τεχνική εταιρεία και κέτερινγκ και πούλαγε τις φακές 12,5 ευρώ και έδινε την συντήρηση του κτιρίου 150.000 και 200.000 ευρώ, τη στιγμή που το συγκεκριμένο κόστος δεν μπορούσε να ξεπερνάει τα 5.000 έως 6.000 ευρώ».

Οι βαριές κατηγορίες εναντίον Πουλή

Σύμφωνα με το πινάκιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και δη το έκθεμα της 25/7/2019 του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, ο Σταμάτης Πουλής δικάζεται για τα παρακάτω αδικήματα:

• Υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη

• νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση

• συμμορία για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, που το τελευταίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος

• απιστία περί την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιους που μεταχειρίστηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ανώτερη συνολικά των 30.000 ευρώ και το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του δημοσίου, εκ της οποίας η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε για το δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ

• ψευδούς βεβαίωσης (που διαπράχθηκε με τα χαρακτηριστικά της απιστίας)

• υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη

• νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση.

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών και DocumentoΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien