Aigaio365 > MAIN SLIDER > Δύο υπουργοί της ΝΔ στηρίζουν τις Πρέσπες: «Η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό»

Δύο υπουργοί της ΝΔ στηρίζουν τις Πρέσπες: «Η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα διευκρίνισε ότι «δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ, παρατήρησε ότι «για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυρωτάς: Το κλίμα στη ΝΔ για τις Πρέσπες είναι πλέον διαφορετικό


Βαρβιτσιώτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει επιλύσει πολιτικά ζητήματα

Μετά την παραδοχή του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ήρθε η σειρά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

«Θα έλεγα ένα πράγμα διότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία. Οι δύο λαοί δουλεύουν μαζί εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια μεγάλη ροή τουρισμού, υπάρχει μεγάλη ροή ανταλλαγής προϊόντων και επίσης επενδύσεις. Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας. Και επομένως, προκειμένου να κάνουμε αυτές τις κινήσεις στην οικονομία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πώς δίνονται τα ονόματα των προϊόντων και πώς να υπερασπιστούμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ξοδέψει πραγματικά χρόνο και χρήμα για να επενδύσουν στην ονομασία τους και στην αναγνώριση των προϊόντων τους».



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien