Aigaio365 > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Πρόγραμμα ανακύκλωσης σε 9.000 σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας

Πρόγραμμα ανακύκλωσης σε 9.000 σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης σχετίζεται με σχολικά βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και χρησιμοποιημένο χαρτί φωτοτυπικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με το πρόγραμμα αυτό είναι εφικτό να συλλέγονται στα σχολεία προς ανακύκλωση 6-8 χιλιάδες τόνοι ετησίως, αποφέροντας αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη για κάθε σχολική μονάδα η οποία θα συμμετέχει. Το συνολικό οικονομικό όφελος μπορεί να φτάσει και τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Διεύθυνση Εκδόσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – «Διόφαντος» την περσινή σχολική χρονιά πραγματοποίησε πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής χαρτιού σε 200 σχολικές μονάδες με τίτλο «Το χαρτί του μέλλοντός μας», κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 30 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού.

«Το πρόγραμμα αυτό, εκτός από το οικονομικό όφελος, πιστεύουμε ότι θα διαμορφώσει συνειδήσεις σε σχέση με την εξοικονόμηση υλικών και ενέργειας με στόχο τη δημιουργία ενεργών πολιτών, φιλικών προς το περιβάλλον, στο πλαίσιο του αειφόρου σχολείου. Η απεχθής εικόνα των σκισμένων και πεταμένων βιβλίων πρέπει να εκλείψει οριστικά από τα ελληνικά σχολεία. Ο σεβασμός στο βιβλίο είναι πολιτισμός» δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Οι σχολικές μονάδες που θα μπορούν να ενταχθούν σε κάθε φάση θα ενημερώνονται έγκαιρα από το ΙΤΥΕ – «Διόφαντος» μέσω της σελίδας τους στο Publications.cti.gr.

Στόχος του προγράμματος είναι μετά την ολοκλήρωση της 3ης φάσης, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2017, να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα όλα τα σχολεία της χώρας και να το υλοποιούν κάθε χρόνο. Tο χρηματικό ποσό που θα εισπράττεται ανά δήμο θα αναρτάται και θα διατίθεται για την κάλυψη αναγκών των συμμετεχόντων σχολείων του δήμου ανάλογα με τη συνεισφορά τους στο πρόγραμμα.



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien