Aigaio365 > ΚΟΣΜΟΣ > Προβάδισμα Μέρκελ έναντι του Σουλτς δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα Μέρκελ έναντι του Σουλτς δείχνει νέα δημοσκόπηση

Στις 24 Σεπτεμβρίου, οι Γερμανοί πολίτες θα προσφύγουν στις κάλπες προκείμενου να εκλέξουν τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας. Μια θέση που κατέχει εδώ και 12 χρόνια, η Άνγκελα Μέρκελ. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και η τελευταία που έγινε από την Emnid, για λογαριασμό της Bild am Sonntag, θέλει το κόμμα των Συντηρητικών που ηγείται η «σιδηρά κυρία», να βρίσκεται μπροστά με μια ποσοστιαία μονάδα (33%).

Αντίθετα το κόμμα SPD, το οποίο έχει επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, υποχώρησε κατά μια μονάδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο 32%. Στο 8% από την άλλη παραμένει το κόμμα της Αριστεράς, ενώ ίδιο ποσοστό έχει και αυτό των Πράσινων, το οποίο το αύξησαν κατά μια μονάδα.

Μάλιστα, εάν η ή ο καγκελάριος εκλέγοταν με άμεση ψήφο η Μέρκελ θα εκλεγόταν καγκελάριος από σήμερα, καθώς σε σχετική ερώτηση που έγινε, το 46% των Γερμανών, θα ψήφιζε την 62χρονη πολιτικό, ενώ το 38% θα επέλεγε τον Σουλτς. Να τονίσουμε βέβαια πως τον Φεβρουάριο στην ίδια ερώτηση, ο Σουλτς ήταν μπροστά με 46% έναντι 40% της Μέρκελ.



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien