Aigaio365 > LIFESTYLE > Πιο αδύνατοι όσοι τρώνε τυρί σε σχέση με όσους δεν το προτιμούν, σύμφωνα με έρευνα

Πιο αδύνατοι όσοι τρώνε τυρί σε σχέση με όσους δεν το προτιμούν, σύμφωνα με έρευνα

Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά τυρί είναι λεπτότεροι από όσους δεν το προτιμούν ή όσους δεν το συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το University College του Δουβλίνου. Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι, το τυρί είναι πιο αθώο από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα, όχι μόνο επειδή, παρά τα αυξημένα του λιπαρά, δεν παχαίνει τόσο πολύ, αλλά και επειδή, όπως υποστηρίζουν, δεν αυξάνει τόσο τα επίπεδα της χοληστερίνης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1500 άτομα, ηλικίας 18 ως 90 ετών, που κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί, γιαούρτι κ.α.). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν συχνά τυρί και γαλακτοκομικά προϊόντα εμφάνιζαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, χαμηλότερα ποσοστά λίπους και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Επιπλέον, από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά έτειναν να εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερίνης.

Τα παραπάνω συμπεράσματα έρχονται σε αντίθεση με τις τρέχουσες συμβουλές για την υγεία, οι οποίες συνιστούν τον περιορισμό της κατανάλωσης τροφών με κορεσμένα λίπη (που βρίσκονται στο τυρί) προκειμένου να παραμένουν χαμηλά τα επίπεδα χοληστερόλης. Η χοληστερόλη συνδέεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien