Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΜΥΚΟΝΟΣ > Κόντρα ΚΕΠΟΜ – δήμου Μυκόνου με αφορμή το «Principaute de Mykonos» στον Πάνορμο

Κόντρα ΚΕΠΟΜ – δήμου Μυκόνου με αφορμή το «Principaute de Mykonos» στον Πάνορμο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου:

Στην συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων στις 14ης Μαρτίου 2017, κυρίαρχο θέμα υπήρξε η αναίρεση προέγκρισης που δόθηκε σιωπηρά για την λειτουργία του εστιατορίου “Principaute de Mykonos” στον Πάνορμο, από την εταιρεία Lari Kapa IKE.

Το συμβούλιο ψήφισε ομοφώνως το αυτονόητο, δηλαδή την αναίρεση της προέγκρισης για μία εταιρεία που έχει παραβιάσει σφράγιση με σκοπό τη λειτουργία, καθώς βάσει του ΠΔ 180/79 αρ 2 παρ 4,5 π, αποκλείεται από την διαδικασία αδειοδότησης για 3 έτη.
Παράλληλα έχει καταγεγραμμένες αρνητικές αποφάσεις από τρία διοικητικά δικαστήρια στα οποία είχε προσφύγει και ένα μακρύ ιστορικό παραβατικότητας. Το νομικό κομμάτι επεξηγήθηκε πλήρως από την δικηγόρο του Δήμου Μυκόνου κ. Μάρθα Φρούτζου.

Τα φαιδρά επιχειρήματα της εταιρείας και οι απειλές κατά της Άννας Καμμή προσωπικά και της Κ.Ε.Πο.Μ. γενικότερα, έπεσαν στο κενό. Ο δικηγόρος της εταιρείας επιχείρησε στην τοποθέτησή του να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα συμμόρφωσης της εταιρείας ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία πλην το ότι αποσφράγισε και λειτούργησε δίχως άδεια!

Η απόπειρα να υποβιβάσει τη σημασία της υπόθεσης αγνοώντας αποφάσεις του Δήμου και υπογραφές πολιτών, παρουσιάζοντάς την ως μία προσωπική εμμονή της επικεφαλής της ΚΕΠοΜ («μιας κυρίας» όπως αόριστα ανέφερε) να κλείσει ένα εστιατόριο και οι εκβιασμοί που εξαπέλυσε εναντίον της, το μόνο που πέτυχαν ήταν να εκθέσουν περισσότερο την εταιρεία.

Τραγική διαπίστωση ότι το βασικό επιχείρημα του δικηγόρου της εταιρείας ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Μυκόνου στην εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ που αναφέρει για το ζήτημα ότι τα μέλη της ΚΕΠοΜ είναι λαϊκιστές και φορείς παραπληροφόρησης καθώς και της δήλωσης του (αντιγράφουμε από την Κοινή Γνώμη της 10ης Μαρτίου 2017):
«Είχαμε ενημερώσει και το κατάστημα, ότι αν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην προηγούμενη κατάσταση, ενδεχομένως να έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν ξανά μία νέα χορήγηση άδειας, εφόσον όμως συμμορφωθούν σε αυτά, για τα οποία οδήγησαν στις κυρώσεις», με την επιχείρηση να επιδεικνύει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος, σχετική πειθάρχηση, καθώς «όπως πληροφορούμαι, έχουν προχωρήσει ήδη σε κάποιες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.
Τέλος, ο κ. Κουκάς, τόνισε, πως η ενημέρωση που παρέχει η ΚΕΠΟΜ προς τους πολίτες είναι μεροληπτική, ενώ την κατηγόρησε για λαϊκισμό. «Όσον αφορά στο δελτίο Τύπου της ΚΕΠΟΜ, για άλλη μία φορά λαϊκίζει, παραπλανώντας τον κόσμο και προκαλώντας εντυπώσεις, όπως αρέσκεται σαν παράταξη και όπως συνηθίζω να τους λέω και στα δημοτικά συμβούλια. Παραπλανούν τον κόσμο και δεν ενημερώνουν πλήρως, με όλα τα στοιχεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει από την συνεδρίαση είναι ότι η απόφαση του συμβουλίου αφήνει ουσιαστικά έκθετο τον Δήμαρχο που για μικροπολιτικούς λόγους προέβη στην παραπάνω δήλωση, την στιγμή που γνώριζε ότι η εταιρεία δεν είχε καν δικαίωμα να αιτηθεί νέα άδεια.

Πολιτική και Like-ισμός

Η αντιπαράθεση του Δημάρχου και της παράταξης που εκπροσωπεί, σε όποιον τολμά να ορθώνει πολιτικό ανάστημα και λόγο απέναντί του, περιορίζεται σε συκοφαντίες, απόκρυψη της αλήθειας και φθηνή πολιτική μέσω των social media από τον ίδιο και τους «ημέτερους» του.

Η συστηματική προσπάθειά του να απαξιώσει και να απομονώσει την ΚΕΠοΜ δηλώνει κυρίως την αδυναμία του ίδιου του Δημάρχου να διοικήσει και να επιβληθεί. Αυτό αποδεικνύει η παραπάνω δήλωσή του, αλλά και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις τελευταία που αφορούν στην Κίνησή μας.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τα πυρά του περί λαϊκισμού και μεροληπτικής ενημέρωσης εκ μέρους μας, ειδικά για ένα θέμα όπως αυτό, σε μια περιοχή που ο ίδιος ο Δήμος κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει με αποφάσεις του ότι την θεωρεί προστατευόμενη και που ο ίδιος ο κ.Κουκάς δήλωσε σε ειδική συνεδρίαση για το θέμα αυτό τον Μάρτιο του 2015 ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους;

Γιατί επιτίθεται σε μας που στο κάτω κάτω τις αποφάσεις του Δήμου υπερασπιζόμαστε και όχι στην ίδια την επιχείρηση της οποίας η εξόφθαλμη παραβατική συμπεριφορά ανάγκασε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυκόνου τον Μάιο του 2016 να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου;

Γιατί δεν επιτίθεται στην ίδια την επιχείρηση η οποία παραβλέποντας τις αποφάσεις του Δήμου αλλά και της δικαιοσύνης όχι μόνο αποσφράγισε αλλά λειτούργησε κανονικά το περασμένο καλοκαίρι απαξιώνοντας τον Δήμαρχο και τους θεσμούς;

Τι όφελος έχει ό Δήμαρχος να προετοιμάζει το έδαφος για την επαναλειτουργία της επιχείρησης χωρίς να έχουν διορθωθεί οι παρανομίες και μάλιστα να παραβλέπει τον ίδιο τον νόμο που ως νομικός όφειλε όχι μόνο να γνωρίζει αλλά και να εφαρμόζει; Αποδεικνύεται ότι το πολιτικό ανάστημα του κ. Δημάρχου είναι κατώτερο των περιστάσεων.

H ιστορία του Πριγκηπάτου του Πανόρμου των παραβάσεων και της αλλαζονικής του στάσης απέναντι στη Δικαιοσύνη, στη Δημοτική Αρχή, στους Θεσμούς δεν είναι μεμονωμένη. Είναι όμως ακραία και έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα περισσότερο ίσως από άλλες. Διαμορφώνει το σχεδόν ‘μαφιόζικο’ πλαίσιο του τσαμπουκά διαφόρων επιχειρηματιών που ήδη έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στο νησί και καθιερώνονται εφαρμόζοντας δικό τους καθεστώς νομιμότητας και ερμηνείας διατάξεων.

Απέναντι τους έχουν έναν πολιτικά αδύναμο και δειλό Δήμο, πρόθυμο να συνδράμει αδιακρίτως όλα τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Προσπαθώντας να μην δυσαρεστήσει διαμαρτυρόμενους πολίτες αλλά και επίδοξους επιχειρηματίες κινείται στα όρια της νομιμοφάνειας και δείχνει να αγνοεί ότι είναι ό ίδιος η ανώτατη αρχή του τόπου και θα μπορούσε αν ήθελε να παρέμβει πολύ πιο δυναμικά!

Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε κ. Δήμαρχε!

Κατηγορεί την δική μας παράταξη που εμπράκτως έχουμε την τόλμη να μην υπολογίζουμε κανένα πολιτικό κόστος όταν πρόκειται για το καλό του τόπου και δεν αναμετράται με το ανάστημά του, που διαπιστωμένα υπολείπεται των περιστάσεων, αφού τα δυόμισι χρόνια της διοίκησης του Δήμου από τον ίδιο και την παράταξή του πολλά σοβαρά προβλήματα του νησιού όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά οξύνονται! Σφυρίζει αδιάφορα, ρίχνοντας τις ευθύνες αλλού!

Εάν για σας λαϊκισμός είναι η τακτική της ΚΕΠοΜ για διαρκή ενημέρωση του κόσμου με στοιχεία που προέρχονται από σοβαρή έρευνα, για μας κύριε Δήμαρχε λαϊκισμός είναι η πολιτική της παράταξής σας που αρέσκεται στην καταγραφή των likes, στους εντυπωσιασμούς και στην δημιουργία πολιτικής εικονικής πραγματικότητας μέσω του Facebook , του Instagram και του Twitter, μακριά όμως από την ουσιαστική αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων αυτού του τόπου!

Πηγή: kepom.wordpress.com


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien